Sidvisningar förra veckan

söndag 21 november 2010

Min Älsklings Designer - Smycken samt glas.

Efva Attling är en av Sveriges mest kända smyckesdesigner. Hennes intresse för design fanns redan i unga år, men det var först i slutet av 90-talet som hon helhjärtat började satsa på en smyckeskarriär. Och detta val har varit minst sagt framgångsrik. Storstjärnor som Madonna och Sharon Stone har burit hennes smycken, och hennes produkter säljs i mer än 10 länder.

En av Attlings idéer är Beauty with a thought. Små ord och meningar som är ingraverade i smyckena. Ett sådant uttryck är Amor Fati, kärlek till vårt öde. Enligt Efva handlar det om mod att följa den inre rösten, att våga göra det man verkligen vill. Andra populära uttryck är Carpe Diem och Hope som återfinns på många halsband och armband.

Och så lite kuriosa. Varför stavas Efva med ett f? Det är faktiskt ingen genomtänkt PR-strategi. F:et lades till i tonåren när Efva och hennes vänner försökte göra varandras namn lite speciella. Namnet fastnade och är idag en del av Efvas varumärke.

Under lång tid kunde man enbart köpa Attlings smycken via återförsäljare. Men sedan 2009 finns äntligen en webshop.


Efva Attling tillverkar också underbart vackra glas.
Amor Vincit Omnia – kärleken övervinner allt – är namnet på Efva Attlings lyxiga, kärleksfulla glaskollektion för Orrefors. Glasen i kristall med silverring runt foten passar utmärkt som kärleks- eller bröllopsgåva. Ett perfekt möte mellan modernt silversmide och mångårig svensk glastradition!

1 kommentar:

Anonym sa...

hur gör du smycken egentligen är de inte svårt?